RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Російський журналіст розповів, як Ердоган витончено шантажував Путіна

Російський журналіст Олександр Невзоров вважає, що примирення президента Росії Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Ердогана відбулося через те, що останній натиснув на Путіна через Всеправославний собор.

Про це Невзоров сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Зрозуміло, що, звичайно, собор у чомусь турецький, тому що безпосередньо Варфоломій, який очолює собор, він турецький підданий і він певною мірою підпорядкований і транслює эрдоганівські позиції. І ось так акуратно, так ніжно Росії було дано зрозуміти про те, що доля і її церкви, і її, скажімо так, гуманітарного авторитету багато в чому залежить від того, як вона буде себе поводити. Тому цілком логічним видається, що Путін прийняв криві, косі і незрозумілі запевнення Ердогана за вибачення і погодився з тим, що це, дійсно, вибачення, які можна прийняти як вибачення", - заявив Невзоров.

Насправді вибачень перед Путіним за збитий літак від Ердогана не було, упевнений журналіст.

"Але, як ми з'ясували, не було ніяких вибачень, але був хороший сурогат вибачень, або те, що можна було в засобах масової інформації уявити як вибачення. Подивимося, що буде далі, але я вважаю, що якщо знову якийсь не той винищувач залетить на турецьку територію, ми побачимо ще один комплект вибачень. Ось це моя, до речі кажучи, тактика, я теж вважаю, що завжди краще вибачитися, для того щоб хоча б мати можливість повторити те, за що вибачаєшся", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", представник турецького президента Ібрагім Калин заявив, що глава Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у своєму листі президентові РФ Володимиру Путіну не приносив вибачень у зв'язку зі збитим турецькими винищувачами російським бомбардувальником Су-24.

Також стало відомо, що на сайті Кремля підправили цитату з листа президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана президенту РФ Володимиру Путіну.