RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Російський слід" у стамбульському теракті: журналіст розповів, як це відбувається

Український журналіст Антон Павлушко розповів про російський слід в недавньому теракті у Стамбулі, провівши паралель з участю путінських військових у війні на Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Теракт у Стамбулі зробив росіянин, узбек та киргиз. Я вже колись писав, що в ІГІЛі в кращі часи представники колишнього СРСР становили мало не до чверті. І за курдів теж воювали і проти. Якщо сюди додати численні ПВК (приватна військова компанія – ред) зі східним ухилом, то картина вимальовується ще більш зрозуміла.

І ось раз вже мова зайшла про киргиза й Туреччину, то я чомусь відразу згадав одного з таких дивних бойовиків на Донбасі про якого ми писали. Військова освіта в Киргизії, служба в прикордонних військах, а після цього вояж до Туреччини, навчання, робота... А потім раптом на Донбас. Не думайте, що росіяни роздають зброю кому попало - там все на обліку і людей з вулиці мало.

Військова освіту, Киргизстан, Туреччина, Донбас...", - написав Павлушко.

Як повідомляв "Апостроф", теракт в аеропорту турецького міста Стамбул, в результаті якого загинули 43 людини, скоїли троє смертників, які були громадянами Росії, Узбекистану та Киргизії. Також відомо, що підозрюваний в організації теракту в аеропорту Стамбула вербувальник терористичної організації "Ісламська держава", виходець із Чечні Ахмед Чатаєв до цього затримувався в ряді країн, у тому числі і в Україні.