RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

НАТО готується вступити в бій з Росією "сьогодні ввечері"

В НАТО не хочуть вступати у відкриту конфронтацію з Росією, проте активно готуються на випадок можливого протистояння.

Про це йдеться в статті Washington Post, опублікованій на сайті фонду "Відкрита Росія".

Західні лідери не наважуються говорити про нову Холодну війну. Але і російські, і західні офіційні особи дають зрозуміти, що вступають у конфронтацію, швидкого закінчення якої не чекає ні одна із сторін.

"Треба розуміти, що ми опинилися в ситуації довготривалого стратегічного суперництва з Росією. Це будуть дуже небезпечні стосунки, які вимагають дуже обережного підходу", — розповів в інтерв'ю автору статті заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу

"Новий військовий керівник НАТО генерал американської армії Кертіс Скапаротти, призначений навесні, сказав, що альянс повинен бути готовий битися з Росією "сьогодні ввечері", якщо це буде необхідно. Президент Обама у своєму бюджетному реченні на початку цього року збільшив військові витрати в Європі в чотири рази — до $3,4 млрд. Західні лідери хочуть розмістити в балтійських країнах більше військової техніки, щоб стримати напад, але так, щоб Росія не сприйняла це як військову загрозу", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг викликав ажіотаж серед росіян заявою, що Альянс не прагне до нової "Холодної війни" з Росією.