RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Саміт НАТО: Порошенко вказав на найважливіше

У Варшаві, в рамках саміту НАТО, завершилося засідання комісії Україна-НАТО, на якій Альянс прийняв комплексний пакет підтримки України.

Про це стало відомо на підсумковій прес-конференції генсека Альянсу Йенса Столтенберга і президента України Петра Порошенко після засідання комісії Україна — НАТО.

Як повідомив Йенс Столтенберг, цей пакет, серед іншого, включає заходи з кібербезпеки і відновлення поранених солдатів.

Як зазначив Петро Порошенко, мова йде про 40 пропозицій, які стосуються у тому числі сектору безпеки. Вони будуть реалізовуватися через трастовий фонд взаємодопомоги.

"Ми засуджуємо агресію Росії, закликаємо залишити агресивну політику проти нашої країни. Все це відображено у спільній заяві комісії. Окупація Криму повинна бути припинена в найкоротші терміни. За рахунок мотивації і шляхом санкцій проти Росії", — додав Петро Порошенко.

"Для нас важливо було почути від країн-членів НАТО, що вони ніколи не визнають анексію Криму Росією і засуджують агресію РФ на Сході України", — написав про підсумки саміту Порошенко у своєму Twitter.

За словами Столтенберга, питання членства України в НАТО поки що не стоїть на порядку денному. Підтримка нашої країни буде спрямована на те, щоб допомогти їй відповідати стандартам НАТО і здійснення реформ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава міністерства закордонних справ Павло Клімкін повідомив про допомогу, яку Україна отримає від Північноатлантичного альянсу.