RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мер латвійської столиці оскандалився з російською мовою: путінці розбурхані

Мер Риги Ніл Ушаков розбурхав прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна заявою про те, що він був оштрафований латвійським центром державної мови за використання Ризькою думою російської мови в соцмережах.

Про це Ушаков повідомив у своєму Facebook.

"Центр державної мови все таки прийняв рішення оштрафувати мене за те, що Ризька дума в соціальних мережах (Facebook, Twitter і Instagram) спілкується російською мовою. При чому про штраф я дізнався не від самого Центру держмови, а вже від журналістів", - написав він.

Свої коментарі на цей рахунок путінці залишають на сайті російського видання Lenta.ru.

"Гідно тролить фашистів", "А якщо б він німецькою або англійською писав? Напевно нагородили б", "Іноді без російської мови важко висловити свої емоції", "Так з'являється звичайний фашизм!", "Використання іноземних мов заборонено?", "Якщо це не мови господарів, то – так", "А думати російською можна? Або зажадають самодоносів, покаяння і зречення від самого себе?", - пишуть розбурхані росіяни в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", у березні російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін образливо відгукнувся про Латвію у зв'язку з відмовою Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) дати дитині ім'я російське ім'я.