RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​У США різко відреагували на путінську заборону Меджлісу

Прес-секретар американського Держдепартаменту Марк Тонер різко засудив заборону в Росії Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві Тонера, опублікованiй на офіційному сайті Держдепу.

За словами Тонера, США відмовляються визнати прийняте російським Верховним судом рішення про заборону Меджлісу як екстремістської організації. У Держдепі категорично отвегають таке формулювання щодо кримськотатарської організації.

У Держдепі зазначили, що рішення про заборону в РФ Меджлісу викликає особливе занепокоєння у американської влади в світлі того, що негативне ставлення до кримських татар в Росії стало вже системою. В американському відомстві різко засудили репресії проти кримськотатарського народу, в тому числі арешти і викрадення людей. США називає цю практику неприйнятною і закликає припинити її негайно.

Також в американському Держдепі знову закликали РФ повернути анексований Крим під український контроль, зазначивши, що тільки при виконанні цієї умови з РФ можуть бути зняті санкції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник Держдепартаменту Марк Тонер висловився про можливiсть нових американських санкцій проти РФ.