RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Голова розвідки США розпалив росіян заявою про Путіна

Заява директора національної розвідки США Джеймса Клеппера про зовнішню політику президента РФ Володимира Путіна викликала бурхливий резонанс у росіян.

Про путінську політику Клеппер висловився на конференції в Раді з міжнародних відносин, передають "РИА Новости".

Він заявив, що Путін вважає Росію одним з ключових гравців у світі. Голова американської розвідки визнав, що це так і є.

За словами Клеппера, Путін бачить Росію великою наддержавою і хоче, щоб США так до неї ставилися. Голова розвідки США вважає, що коріння такого світогляду потрібно шукати в радянській історії, а то й раніше.

"Не, коріння такої політики треба шукати в пітерському підворітті, де Недопалок зрізав у бабульки сітку з кефіром і потім хотів, щоб до нього ставилися не як до ганебного сміття, а як до чесного фраера", "Щоб ставилися як до наддержави, потрібно бути наддержавою, в тому числі, і в економіці", "Амбіції переливають; і це при частці в світовому ВВП менше 2 відсотків. Не виходить з економікою, давайте зброєю всіх лякати", "Неадекватне керівництво Росії при підтримці неадекватного російського народу поставило перед собою неадекватні цілі. Ви взагалі на своє місце у світі у сферах економіки, науки, освіти, технологій, медицини, тривалості життя тощо дивилися? Тут все по Дарвіну, якщо організм неадекватний навколишньому середовищу, то...", — коментують заяву американця про політику Путіна росіяни на сайті "Ехо Москви".

"До ліхтаря ваші визнання. Але якщо дернетеся в нашу сторону, розітремо", "США здають свої позиції через прагнення заробити на смертях інших країн і народів. Я сильний не тому, що сильний, а тому, що інші безсилі. Дві помилки: перша — проговорилися, що цілеспрямовано розвалювали СРСР. Не тому, що "переживали" за демократію, а тому що боялися за свої гаманці і що чхати їм на простих росіян. Друга — поміняли місіонерів (які ходили по Росії) на ЛГБТ-пропаганду. Правильною дорогою йдете, наші американські товариші! Слідом за СРСР", — коментують заяву Клеппера прихильники політики президента РФ Володимира Путіна на російському пропагандистському ресурсі "РИА Новости".

Як повідомляв "Апостроф", у лютому Клеппер заявляв, що Москва продовжить агресивно впливати на Україну і гальмувати її євроінтеграцію.