RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Злом пошти Суркова: іноземні розслідувачі вказали на важливі моменти

Іноземні розслідувачі вказали на важливі моменти в оприлюдненому хакерами листуванні помічника президента РФ Владислава Суркова, якого називають "сірим кардиналом Кремля з питань Донбасу.

Про це пише Gordon.ua з посиланням на дослідження, опубліковане сайтом medium.com

Експерти дослідили кілька тисяч файлів, констатували їх оригінальність і вказали, що деякі листи говорять про те, що Сурков причетний до зародження сепаратизму на Донбасі.

Зокрема, це лист одного з ватажків ДНР Денису Пушилина Суркову, в якому вказується, що на Донеччині загинув безіменний десантик з Пскова. Через кілька місяців після цього листа стало відомо про загибель псковських десантників на Донбасі.

Нагадаємо, листування Суркова, яку оприлюднили хакери, викликало бурхливий резонанс в Україні. Так, позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко, коментуючи листування Суркова, вказав на те, що Росія використовує українські ЗМІ на чолі з телеканалом "Інтер". А закарпатський губенатор Геннадій Москаль знайшов абсурдні моменти в листуванні Суркова.

Разом з тим у Кремлі спростували злом пошти Суркова. Також про те, що листуванні може бути фейковим, вказали і в Україні.

В СБУ заявили, що проведуть експертизу листування Суркова.