RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Звільнення Мосула: путінці запідозрили недобре

Збройні сили Іраку знищили близько 100 бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) під час авіаударів по Мосулу.

Про це повідомляє телеканал Al Jazeera.

Зазначається, що винищувачами F-16 були завдані удари по 5 позиціям терористів, у тому числі по їхньому штабу в центрі міста. Крім того, іракські війська звільнили від бойовиків ІДІЛ 11 населених пунктів, розташованих поруч з Мосулом, і встановили повний контроль над східним районом Кокджали.

Агентство Sputnik передає, що бойовиків притискають у районі Хаммам-ель-Аліль на південь від Мосула і ведуть підготовку до операції щодо його звільнення. При цьому в ООН заявили, що ІДІЛівці 31 жовтня намагалися перевезти 25 тисяч мирних жителів з Хаммам-ель-Аліля. Імовірно, їх будуть використовувати як живий щит.

Також стало відомо, що 1 листопада іракські військові звільнили від бойовиків будівлю державної телерадіокомпанії на сході Мосула, передає телеканал "Ас-Сумарія"

Росіяни з підозрою поставилися до цієї новини. Свою думку вони висловлюють у коментарях на сайті пропагандистського телеканалу "Russia Today".

"Звичайно, квартал - смітинка в півторамільйонному місті, але створюється враження, що процес йде надзвичайно успішно. Це дивує і насторожує", "Як за помахом чарівної палички стали перемагати, щось це дивно", "Або домовилися з бородатими... або бородаті їм сюрприз готують", "Звільнили вони ... як же! ІДІЛівці в Сирії вже. Влаштували виставу", - пишуть росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилося вражаюче відео наступу урядових військ Іраку на захоплений бойовиками Мосул.