RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Росії розповiли, хто може потрапити під трибунал разом з Путіним

Російський політолог Андрій Піонтковський назвав тих, хто може потрапити під трибунал в Гаазі разом з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це полiтолог сказав в інтерв'ю виданню Гордон.

Він зазначив, що звинувачення Гааги у військових злочинах адресоване не тільки президенту РФ Володимиру Путіну, а і його соратникам, зокрема прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву.

Піонтковський провiв аналогiї з Нюрнберзьким процесом. Він нагадав, що тоді судили вище військове керівництво Німеччини і міністра закордонних справ.

Таким чином, на думку Піонтковського, на лаві підсудних у Гаазі повиннi опинитися також міністр оборони РФ Сергій Шойгу, начальник російського Генштабу Валерій Герасимов, голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Політолог нагадав, що в Нюрнберзі засудили до смертної кари гітлерівського пропагандиста Юліуса Штрайхера. Тому він вважає, що пропагандисти Путіна Дмитро Кисельов і Володимир Соловйов теж повинні опинитися на лаві підсудних.

Як повідомляв "Апостроф", російський президент Володимир Путін підписав розпорядження про намір РФ розірвати угоду з Міжнародного кримінального суду в Гаазі, який нещодавно визнав військову агресію Росії щодо України.