RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У США назвали путінську Росію головною загрозою нового року

В оприлюдненiй в США доповіді Ради з міжнародних відносин говориться, що в 2017 році найбільшу загрозу представляє Росія з-за її конфронтації з членами НАТО.

Про це повідомляють на сайті організації, передає Lenta.ru.

Загрозу з боку РФ в США бачать у військовому протистоянні з членами НАТО, яке може бути як навмисним, так і ненавмисним. Відзначається, що приводом для такого протистояння може послужити агресивна поведінка РФ у Східній Європі.

Всього в доповіді позначили сім головних потенційних загроз на наступний рік. Також експерти назвали погрозами напружену ситуацію на Корейському півострові, пов'язану з випробуванням там ядерної зброї, кібератаки на американські інфраструктури, нестабільність в Афганістані, конфлікт між Туреччиною і курдськими збройними угрупованнями, активізацію війни в Сирії.

"Сильна країна США, коли шугається кожного слівця", "Коли ж нарешті наші кролики з'їдять всіх їх пітонів?", "США і Росія як дві Кореї — вічне загострення", "Скільки живу на білому світі з 1986 року, не пам'ятаю, щоб відносини з США були нормальними, про яке загострення мова?" — коментують американську доповідь на російському пропагандистському ресурсі РИА Новости.

Як повідомляв "Апостроф", раніше агентство Bloomberg опублікувало топ самих песимістичних прогнозів на 2017 рік, багато з них також пов'язані з агресією Росії.