RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Журналіст шокував кількістю залишеної в Пальмірі техніки РФ: опубліковані відео

Український журналіст Юрій Бутусов прокоментував відступ російських військ у сирійському місті Пальміра, поділившись посиланням на відео з захопленою бойовиками "Ісламської держави" (ІДІЛ) військовою технікою РФ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, вказавши на спробу Кремля приховати масштаби розгрому в Пальмірі заявою, що залишена зброя і техніка начебто ніякої загрози для міжнародної коаліції представляти не може.

"Тут ось в Пальмірі показують, бойовикам ІДІЛ залишили цілу батарею гаубиць Д-30 з боєприпасами. Вони там вже хазяйнують", - пише Бутусов.

Журналіст також поділився посиланнями на відео, зроблені ІДІЛ, на яких нарахував, що російсько-асадовські війська здали бойовикам в Пальмірі як мінімум 15 танків, в тому числі 2 Т-72, 2 гаубиці Д-20, 4 гаубиці Д-30, 2 БМП-1, 1 бронеавтомобіль "Постріл", ЗСУ-32-4 "Шилка", БТС, не менше 6 ЗУ-23, штабеля автоматів, кулеметів, боєприпасів до всіх цих видів зброї.

"Подивимося, наскільки ця інформація буде підтверджена. Але судячи з відео як мінімум два захоплених Т-72 застосовуються вже в боях ІДІЛом і ведуть вогонь", - зазначив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі викликало ажіотаж відео військової бази Росії в сирійському місті Пальміра, яку захопили бойовики.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Агонія російських військ: як Путін застряг в Сирії.