RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія готує чеченців до відправки до Сирії - ЗМІ

Військовослужбовців чеченського батальйону "Север"( офіційна назва — 141-й спеціальний моторизований полк), до складу якого входить 46-я окрема бригада оперативного призначення Росгвардії, готують до відправки до Сирії.

Про це пише "Новая газета" з посиланням на службовців бригади.

Один із співробітників батальйону передав виданню дві брошури, які поширюються серед військовослужбовців "Севера" - "Візуальний перекладач (Сирійська Арабська Республіка)" та "Рекомендації військовослужбовцям при виконанні завдань в Сирійській Арабській Республіці".

Цю інформацію також підтвердили і інші службовці бригади. За їх словами, до відрядженні в Сирії готують "саме чеченських військовослужбовців".

Перша брошура є ілюстрованим довідником про Сирію, її жителів, учасників збройного конфлікту, озброення, яке там використовується, а також включає в себе базовий розмовник.

Друга брошура містить загальні відомості про Сирію та поради щодо поведінки в цій країні, в тому числі пораду в разі "неадекватної" поведінки сирійця вимовляти слово "мухабарат".

"Воно означає щось на зразок "організація державної безпеки, розвідка, поліція". При цій згадці місцеві жителі зазвичай лякаються і затихають", — йдеться у виданні. Також там дається рекомендація не обговорювати політичну ситуацію в Сирії.

Брошура видана Росгвардією, при цьому в ній зазначена неіснуюча бригада — 64-а. На думку журналістів, це може бути або одруківка, або спеціальною помилкою, зробленою заради можливості при необхідності оголосити брошуру фальшивкою.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ з посиланням на двох чиновників США заявили, що Росія нарощує військову присутність в Сирії, незважаючи на заяву президента РФ Володимира Путіна про її скорочення. Пізніше Міністерство оборони РФ спростувало цю інформацію.