RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Financial Times пишуть про готовність Трампа здати Путіну Україну

Глава британської компанії OGN Group Олександр Темерко вважає, що США можуть пожертвувати Україною заради дружби з Росією проти Китаю.

Про це експерт написав у своїй статті для Financial Times.

У матеріалі йдеться, що після приходу до влади, Трампу необхідно виконувати свої обіцянки, які він давав під час передвиборної кампанії. Ймовірно, що швидкого підвищення рівня життя в Сполучених Штатах він має намір домагатися за рахунок ослаблення Китаю. Експерт зазначає, що Пекін не буде легким суперником для США, оскільки її економіка і вплив сильніше.

Тому Темерко допускає, що Трамп може піти на зближення з Москвою, співпраця з якою допомогла б американському лідеру в боротьбі проти Китаю і в налагодженні відносин з Іраном та Іраком.

На думку автора статті, заради цього США може пожертвувати Україною. Адміністрація Трампа визнає анексію Криму і дозволить Путіну вільно втілити свої плани на сході України, в Молдові та Балтії.

У той же час експерт відзначає, що Росії в такому випадку доведеться вибирати між власними амбіціями і відданістю партнеру, який підтримував її три роки санкцій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на думку російського політолога Станіслава Бєлковського, президент США Дональд Трамп здасть Україну Кремлю, але не повністю.

За матеріалами ZN.ua.