RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Заході назвали загострення в Авдіївці сигналом Путіна для Трампа

Західні експерти прокоментували відсутність офіційної реакції США і НАТО на загострення ситуації на Донбасі.

Про це пише Голос Америки.

Зокрема, експерт аналітичного центру McCain Institute з Вашингтона Ерік Браттберг вважає, що загострення на Донбасі має відношення до недавньої телефонної розмови Трампа з Путіним. Нf думку експерта, у ході цієї бесіди Путін зрозумів, що може піти на эскалацiю війни.

Колишній посол США в ОБСЄ Даніель Байєр також вважає, що загострення боїв на Донбасі не є випадковістю. "Путін підвищує температуру", — зазначає він.

Журналіст "Радіо Свобода" Крістофер Міллер навів слова про Авдіївку західного дипломата, який бере участь у мирному процесі в Україні. Той сказав, що, загострюючи ситуацію на Донбасі, Росія посилає сигнал українцям і, можливо, Трампу.

Разом з тим деякі експерти закликають не робити поспішних висновків з відсутності реакції США на ситуацію на Донбасі.

Так, співробітник дослідних проектів BellingCat і Digital Forensic Research Lab Арік Толер вважає, що загострення на Донбасі може бути результатом локальних рішень ватажків бойовиків. Він стверджує, що не всі рішення в самопроголошених "республиках" приймає Кремль, тому не варто зводити події в Авдіївці до ситуації "Путін-Трамп".

Балаш Ярабик з Carnegie Endowment for International Peace в свою чергу зазначає, що відсутність негайної реакції з боку Білого дому трактується негативно, тому що Україна боїться, що її залишать на самоті.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій ЛоюТука назвав причину загострення боїв під Авдіївкою: на його думку, це спроба Росії силою змусити Україну піти на прямі переговори з бойовиками.