RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

WSJ назвав причини затягування переговорів НАТО і України з питання ПРО

Керівництво НАТО відклало переговори з Україною з питання використання встановлених в Румунії систем протиракетної оборони (ПРО) через непередбачувану реакцію РФ на цей крок, а також приход в США до влади республіканців.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Видання зазначає, що НАТО зараз знаходиться в "незручному становищі". З одного боку, Альянс продовжує заходи щодо посилення військової присутності в Східній Європі, а з іншого — доводиться "оглядатися" на зовнішню політику нового президента США Дональда Трампа, який пообіцяв налагодити відносини з Кремлем і поки залишається незадоволеним НАТО, як самою структурою, так і його діяльністю.

На думку джерел, скасування переговорів НАТО з Україною означає, що Альянс не хоче підривати відносини з РФ.

"Існує якась політична обережність у втягуванні України в переговори щодо ПРО, оскільки це може спровокувати гостру реакцію з боку росіян", — сказав анонімний чиновник НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", в 2017 році на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях у рамках військового співробітництва будуть допущені до 3000 військовослужбовців США, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" на термін до 365 днів.