RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Гібралтарі заарештували яхту російського олігарха

Найбільшу в світі вітрильну яхту, виготовлену на замовлення російського мільярдера Андрія Мельниченка, заарештували в Гібралтарі.

Про це повідомляє Life.

Відзначається, що представники російського олігарха підтверджують інформацію про арешт.

Яхта арештована за позовом німецької верфі Nobiskrug. Юристи цієї компанії стверджують, що замовник — компанія Valla Yachts Limited — заборгувала в загальній складності понад 15,3 мільйона євро, у тому числі останній внесок у розмірі 9,8 мільйона євро.

Представник компанії Valla Yachts висловив здивування тим, що трапилося, заявивши, що сторони перебували в процесі врегулювання спорів.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що довжина яхти складає 142 метри, а висота її щогл перевищує 90 метрів. На судні є вісім палуб. Яхта розрахована на екіпаж з 54 чоловік. За оцінками експертів, судно оцінюється приблизно в 450 мільйонів доларів. Кілька днів тому судно прибуло в Гібралтар для оздоблювальних робіт, потім воно повинно було пройти ходові випробування в Іспанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава комітету Верховної Ради з питань ветеранів і інвалідів Олександр Третьяков виявився замішаний в історію з орендою яхти через офшорну компанію.