RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

США вживають кардинальні заходи для захисту Південної Кореї від ракет КНДР

У зв'язку з проведеними КНДР ракетними випробуваннями військові США почали розгортання в Південній Кореї системи протиракетної оборони THAAD, призначеної для перехоплення і знищення балістичних ракет малої і середньої дальності на кінцевому етапі польоту.

Про це оголосило Тихоокеанське командування США, передає агентство AFP.

"Розгортання системи THAAD сприяє створенню ешелонованої системи протиракетної оборони і посилює оборонний союз США і Південної Кореї проти північнокорейської ракетної загрози", - заявили в штабі.

Також підкреслюється, що прискорення програми КНДР щодо випробування ядерної зброї і запуску балістичних ракет становлять загрозу міжнародному миру і безпеці і є порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН.

У заяві США говориться, що система THAAD виконує "суворо оборонну функцію, і не становить жодної загрози для інших країн в регіоні".

Нагадаємо, 6 березня КНДР запустила чотири ракети і заявила, що ці випробування були частиною підготовки до нанесення удару по базах США в Японії. Три ракети впали в море поблизу виключної економічної зони Японії.

Як повідомляв "Апостроф", у США розглядають попереджувальні варіанти військових дій у відповідь на розробку Північною Кореєю ядерної і ракетної зброї.

За матеріалами "ЄП"