RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Однокурсник Путіна розповів про зв'язки Кіссінджера з КДБ

Генрі Кіссінджер, який у 1969-1975 роках був радником з національної безпеки США, а з 1973 по 1977 рік Державним секретарем США, нібито був завербований агентом КДБ.

Про це в інтерв'ю одному з українських телеканалів розповів колишній радянський розвідник, однокурсник Путіна по інституту КДБ імені Андропова Юрій Швець.

"Це окрема історія, яка гідна пера великого майстра. Ситуація була така. Генрі Кіссінджер, відомий у нас в американському відділі як Кіса, зустрічався з нашим оперпрацівником Борей Сєдовим. Що таке взагалі агент? Агент КДБ – це іноземець, який свідомо співпрацює з Комітетом держбезпеки і добровільно виконує його завдання. І ось пан Сєдов зустрічається з професором Кіссінджером, шле депеші до Москви, у центр, з яких вимальовується, що так воно і виходить – він агент", - сказав Швець.

На питання журналіста, чи завербував радянський агент Кіссінджера той відповів: "Так, буквально за два тижні до того, як Ніксон стає президентом, а Кіссінджер – помічником з Національної безпеки (він потім став Держсекретарем США), Перший відділ пише рапорт на ім'я начальника розвідки, де викладається суть справи, об'єкту ставиться завдання... "Просимо, з урахуванням викладеного, включити в агентурний апарат КДБ у якості агента". Йде це нагору, доходить до генерала Кирпиченка, заступника, досвідченого майстра (він все життя там сидів, знав все і всіх)... Він почухав голову і каже: "Товариші, ну, ви уявляєте, зараз ми це підпишемо і доповімо Брежнєву, а його призначають помічником, а Брежнєв потім дзвонить і каже: "Слухайте, скажіть своєму агентові, щоб Америка перестала шашні з Китаєм крутити. Мені це не подобається. Дайте йому завдання!". І що ми зробимо? Дамо, а він, природно, це не зробить. І потім нам дадуть по шапці". Коротше кажучи, його рука, яка вже була занесена для того, щоб поставити підпис, зупинилася. І слава Богу, тому що за два тижні Кіса стає помічником. Так і не встигли включити його до агентурного апарату", - розповів екс-розвідник.

Як повідомляв "Апостроф", Юрій Швець також заявив, що президент Росії Володимир Путін не був розвідником і не працював в розвідці жодного дня.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ Тема: США
Теги: США, Швець