RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Трампа висловилися про варіанти ядерного стримування КНДР

Держсекретар США Рекс Тіллерсон не виключає варіант появи ядерної зброї в Японії і Південній Кореї для стримування КНДР.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Independent Review Journal, коментуючи свої попередні заяви про те, що для протидії ядерним програмам Північної Кореї ядерна зброя може з'явитися у найближчих сусідів країни.

"Ні, не змінилася (моя точка зору - ред), так само як і політика США не змінилася. Нашою метою є денуклеарізація Корейського півострова", - сказав Тіллерсон, відповідаючи на питання, чи не змінилася його точка зору, що не потрібно надавати ядерну зброю Японії і Південній Кореї.

"Денуклеаризація Корейського півострова відкидає будь-які думки чи необхідність для Японії мати ядерну зброю. Ми говоримо, що всі варіанти розглядаються, але ми не можемо передбачити майбутнє. Тому ми вважаємо, що це важливо, щоб усі в регіоні мали чітке розуміння, що обставини можуть розвинутися до такої міри, що з'являться причини для взаємного стримування, це може розглядатися. Але, як я вже говорив, є багато кроків та велика відстань між теперішнім часом та часом, коли нам доведеться прийняти таке рішення", - додав він.

За словами Тіллерсона, мета США полягає в тому, щоб режим у КНДР прийшов до висновку, що причини, за якими вони розробляють ядерну зброю, є необґрунтованими.

Як повідомляв "Апостроф", через проведення КНДР ракетних навчань влада японського міста Ода в префектурі Акіта відпрацьовувала взаємодію і заходи евакуації на випадок раптового ракетного удару. Також тестувалася робота японської загальнонаціональної системи оповіщення J-alert.

За матеріалами "Эспресо.ТБ"