RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Маятник завмер: у РФ вказали на загрозу прямого військового конфлікту Трампа з Путіним в Сирії

Російський політолог Сергій Ципляєв не виключає прямого військового зіткнення сил США і РФ в Сирії.

Про це він написав у своїй колонці на сайті видання Ej.

Ципляєв звернув увагу на те, що після хімічної атаки в Сирії позиція США сильно змінилася.

"Трамп довгий час вважав Сирію несуттєвим сюжетом і не втручався. Але після того, що сталося в Ідлібі він досить жорстко висловився про те, що Америка готова до прямого втручання", - зазначив він.

"У результаті рівень конфронтації між Москвою і Вашингтоном наростає, оскільки ми опиняємося віч-на-віч по різні сторони барикад. І для Росії в результаті настає момент непростого вибору: як далеко ми готові йти за нашим примхливим союзником і як далеко нас це може завести? Це дуже непроста ситуація, тим більш якщо починаються прямі зіткнення між США і сирійськими урядовими військами. Це вже далеко не спільна операція проти ІДІЛ", - написав Цыпляев.

"Крім того, дуже гостро стоїть момент можливості введення безпілотних зон, що в Кремлі не сприймають дуже нервово. Або ми їх визнаємо і перестаємо літати, або ми відмовляємося це визнавати, продовжуємо польоти, але тоді літак може бути збитий. А це вже пряме зіткнення з усією коаліцією, очолюваною Сполученими Штатами. Все це разом означає дуже невизначене становище, схоже, що маятник зараз завмер у верхній точці, і зовсім незрозуміло, куди він впаде", - зазначив політолог.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін упевнений, що США вже оголосили війну Росії, і він не так уже й далекий від істини. Таку думку висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, коментуючи ракетний удар США в Сирії.