RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Війна в Сирії: глава МЗС Британії назвав РФ "суперлиходієм"

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон запропонував Росії завершити сирійську кризу, відзначивши, що у Кремля "ще є час опинитися на правильно стороні" в цьому конфлікті, і додав, що США можуть знову завдати удару по Сирії.

Про це пише видання The Telegraph.

Також Джонсон назвав президента Сирії Башара Асада "архітерористом", і пообіцяв, що Великобританія разом з союзниками будуть збирати свідчення для кримінального переслідування винних у військових злочинах".

"У цьому сенсі (мається на увазі хімічна атака в сирійській провінції Ідліб 4 квітня, - ред.) він (Асад, - ред.) показав себе як архітерорист, у якого така невситима жага помсти, що він ніколи не зможе знову правити своїм народом", - зазначив глава МЗС Великобританії.

"Він в переносному і буквальному сенсі токсичний, і Росії пора прокинутися від цього факту. У них ще є час опинитися на правильній стороні конфлікту", додав Джонсон.

Також він запропонував РФ приєднається до міжнародної коаліції по боротьбі проти "Ісламської держави". Британський дипломат вважає, що Кремль може допомогти усунути Асада від влади шляхом ретельно підконтрольного процесу передачі влади, який збереже ключові державні інститути Сирії.

"Вони (Росія, - ред.) продовжують пригнічувати значна кількість повстанських угруповань, і вони опинилися в лізі суперлиходіїв разом з Хезболлою і Асадом. Це те, чого вони хочуть?", - сказав Джонсон.

Як повідомляв "Апостроф", у парламенті Великобританії зажадали позбавити британського громадянства дружину Башара Асада, яка є уродженкою Лондона.