RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Референдум в Туреччині: Ердоган зробив гучну заяву про страту

Після оголошення результатів референдуму в Туреччині президент країни Реджеп Тайіп Ердоган заявив про намір відновити смертну кару.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Виступаючи перед своїми прихильниками в Стамбулі, Ердоган назвав відновлення практики страти своїм першим завданням.

Щоб ця ініціатива була схвалена, потрібна підтримка як мінімум двох третин депутатів турецького парламенту. За словами Ердогана, якщо депутати не підтримають цю ідею, буде проведено референдум, його можна організувати, якщо за пропозицію проголосує 60 відсотків членів парламенту.

Раніше, після невдалої спроби держперевороту, яка сталася влітку 2016 року, Ердоган вже говорив про плани відновити вищу міру покарання. При цьому в Брюселі у відповідь на його заяви повідомили, що таке рішення поставить хрест на планах Туреччини вступити в Євросоюз.

Як повідомляв "Апостроф", Ердоган оголосив про перемогу на референдумі про конституційну реформу в Туреччині. За даними національного Центрвиборчкому Туреччини, перемогу на нинішньому референдумі здобули прихильники розширення повноважень президента. Цю ініціативу підтримали 51,2 відсотка виборців, проти виступили 48,8 відсотка. Зміни передбачають перехід від парламентської форми правління до президентської республіки, це дозволить Ердогану залишатися при владі до 2029 року.