RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Інтерпол відмовив у розшуку Онищенка

Інтерпол відмовився оголошувати в розшук втікача з України народного депутата Олександра Онищенка, який підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу.

Про це повідомив прес-секретар Нацполиции України Ярослава Таркало, передає "УП".

За його словами, Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99 сесії прийняла рішення відмовити в оголошенні в розшук Онищенка. Цю інформацію українське бюро Інтерполу передало в НАБУ.

Сам нардеп сказав журналістам, що нічого не знає про рішення Інтерполу.

Нагадаємо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. В СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

Також стало відомо, що Інтерпол більше не шукає колишнього міністра енергетики України Едуарда Ставицького. Про це у своєму Facebook повідомив його адвокат Юрій Іващенко.

"Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99 сесії прийняла рішення про припинення розшуку Едуарда Ставицького. Сьогодні отримано офіційне підтвердження з Інтерполу і від Комісії з контролю за файлами Інтерполу, що скарга Едуарда Ставицького повністю задоволена, його кримінальне переслідування визнано політичним. Комісія взяла до уваги наші аргументи", — заявив він.

Нагадаємо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годин, діаманти, злитки золота і 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу в 2014 році.

Як повідомляв "Апостроф", Інтерпол підтвердив зняття з розшуку втікача президента Віктора Януковича і його сина Олександра.