RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

"Злив" Трампом секретів Лаврову: з'явилася реакція Білого дому

У Білому домі заявляють, що президент США Дональд Трамп не розголошував секретну інформацію на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Про це, зокрема, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає Reuters.

За словами Тіллерсона, в ході зустрічі Трампа з Лавровим обговорювалося широке коло питань, серед яких були спільні зусилля та загрози щодо боротьби з тероризмом, але не обговорювалися джерела, методи або військові операції.

У свою чергу радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер, який брав участь у зустрічі, також заявив, що
дискусій про джерела даних або методи їх збору не велося і не було жодних згадок про військові операції, про якi би не було оголошено публічно. За його словами, Трамп і Лавров обговорювали спільні загрози від терористичних угруповань, включаючи загрози для авіації.

"Ця історія — фальшивка. Президент обговорював тільки загальні для обох країн загрози", — категорично висловилася заступник радника президента США з національної безпеки Діна Пауелл, яка також входила до складу американської делегації.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Washington Post з посиланням на нинішніх і колишніх посадових осіб США написало, що під час візиту в Білий дім глави МЗС РФ Сергія Лаврова і посла Росії у Вашингтоні Сергія Кисляка президент США Дональд Трамп повідомив їм секретну інформацію.