RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Злив" Трампом секретів Лаврову: з'явилося важливе уточнення

Джерелом секретної інформації, яку президент США Дональд Трамп розповів главі МЗС РФ Сергію Лаврову, опинився Ізраїль.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерело, знайоме з тим, як саме США отримали ці розвідувальні дані.

Наголошується, що Ізраїль є одним з найважливіших союзників США і великим постачальником розвідувальної інформації на Близькому Сході.

"Повідомлення про те, що пан Трамп хвалився росіянам деякими дуже чутливими для Ізраїлю відомостями, що можуть завдати шкоди відносинам двох країн. Також це підвищує ймовірність того, що інформація може бути передана Ірану, найближчому союзнику Росії і головної загрози Ізраїлю на Близькому Сході", — пишуть у пубоикации.

При цьому представники ізраїльської влади не підтверджують інформацію про те, що Ізраїль є джерелом секретних відомостей, які отримала Росія. Так, посол Ізраїлю в США Рон Дермер заявив, що ізраїльтяни повністю довіряють відносинам з обміну розвідданими з США і сподіваються на поглиблення цих відносин.

Нагадаємо, раніше The Washington Post написав про те, що в ході візиту в США глава МЗС РФ Сергій Лавров нібито дізнався від президента США Дональда Трампа секретну інформацію про IДIЛ.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп заявив, що мав повне право ділитися інформацією з Росією в ході недавніх переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.