RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Путін може залишитися без уваги Трампа на саміті G20 - ЗМІ

Зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна на саміті G20 в Гамбурзі, який пройде 7-8 липня, опинилась під питанням.

Сторони згорнули контакти щодо її підготовки після прийняття Сенатом законопроекту, який розширює санкції проти РФ, передає "Коммерсантъ".

За даними джерел видання, в держструктурах РФ і США розглядали можливість зустрічі Трампа з Путіним ще в травні.

"Заяви сторін стають все більш невизначеними на тлі зростаючої турбулентності в двосторонніх відносинах, яка фактично привела до згортання роботи з підготовки зустрічі в Гамбурзі", - пише російське ЗМІ.

Видання зазначає, що сторони, можливо, віддадуть перевагу до останнього моменту зберегти інтригу навколо питання про те, чи зустрінуться два президента в Гамбурзі.

Раніше прес-секретар Білого дому Шон Спайсер тричі ухилився від коментаря на цю тему, сказавши: "Коли і якщо зустріч відбудеться, ми вам про неї відзвітуємо".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав. "Поки зустріч ніяк не готується, і на 7 липня поки нічого не заплановано ... будь-яких конкретних домовленостей або приготувань поки немає".

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий в своїй колонці на "Апострофі" зазначив, що загроза Міноборони РФ знищувати літальні об'єкти в Сирії, в тому числі американські, могла стати приводом для Дональда Трампа скасувати зустріч з Володимиром Путіним.