RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США розповіли, як посилення України допоможе Трампу налагодити контакт з Путіним

Колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що посилення України дозволить Дональду Трампу змусити Кремль піти на справжній компроміс на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Трамп хоче поліпшити відносини з Москвою. Він розуміє, що проблема України – це велика перешкода для поліпшення відносин між Москвою і Вашингтоном. І щоб переконати Кремль піти на цей компроміс, можливо, потрібно посилити Україну", - сказав дипломат.

На думку Гербста, і віце-президент, і міністр оборони, і держсекретар США мають виключно тверезий підхід, тверезе розуміння кремлівської політики.

"Я не впевнений, що Трамп поділяє їхні погляди. Але, звичайно, вони можуть впливати на нього. І він сам розуміє, що політика Кремля, війна, яку Росія, Кремль веде проти України – це величезна перешкода для поліпшення відносин між Росією і Америкою. Тому Трамп сам розуміє, що Росія має припинити свою агресію в Україні", - сказав дипломат.

Читайте повну версію інтерв'ю з Джоном Гербстом для "Апострофа": "Кремлю доведеться вийти з України, є способи наблизити цей день".