RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Американська розвідка спрогнозувала нові методи війни Путіна проти Заходу

Росія буде активно використовувати проти Заходу гібридні методи війни, зокрема, такі її елементи, як тролі, боти і хактивісти.

Про це йдеться в редакційній статті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, текст якої є в розпорядженні "Апострофа".

Оскільки РФ більше не може похвалитися значною конвенціональною силою, необхідною для того, щоб одним поглядом налякати НАТО і повернути собі території, втрачені в процесі розпаду радянського блоку, їй довелося звернутися до інших засобів, щоб максимізувати свої переваги та мінімізувати свої недоліки.

У повному обсязі цю стратегію продемонстрували в Україні. Однак на цьому Москва не зупинилася і почала аналогічні операції проти західних союзників України (включаючи втручання в президентські вибори в США) і прозахідних країн.

Наприкінці 2000-х років Росія почала частково відновлювати своє колишнє положення, частково завдяки консолідації влади президентом Росії Володимиром Путіним, відновлення економіки внаслідок високих цін на нафту і відволікання США на Ближній Схід. Це дозволило їй відкласти те, що вона розглядала як західне вторгнення на її периферію. Але успіх Росії був недовгим, і між українським Євромайданом і західними санкціями і нарощуванням військових потужностей Росія намагалася захистити свої інтереси. З тих пір, додають аналітики американської компанії, напруженість між нею і Заходом зросла, і в пошуках панування Москва перейшла до гібридної війни.

Саме так, на думку Stratfor, Росія має намір використовувати цю тактику, як засіб зміцнення власної сили щодо Заходу. Москва сподівається підкосити свого супротивника, створюючи нестабільність всередині західних урядів, посилюючи розкол між європейськими державами, послаблюючи трансатлантичну солідарність та гальмуючи інтеграцію країн із Заходом.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа": Росія буде воювати проти Заходу, як проти України - приватна розвідка США.