RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо двигунів для ракет КНДР: автор доповіді дав пораду Україні

Співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies) Майкл Еллеман, доповідь якого про можливу причетність України до постачання ракетних двигунів у КНДР опублікувало видання The New York Times, підкреслив, що не вірить у причетність українського уряду до можливого витоку технологій, але порадив Києву провести розслідування.

Про це він повідомив в інтерв'ю українській редакції "Голос Америки".

"Я б порекомендував провести розслідування. Почати діалог з урядом США, з розвідкою США, дізнатися, що вони можуть надати докази або інформацію, і провести криміналістичний аналіз, щоб визначити вірогідність, ймовірність того, що це мало місце", - говорить експерт.

"І якщо це таки сталося, і уряд не мав до цього відношення, вони повинні заявити: "Ось, що відбулося згідно з нашими висновками", - додав він.

За його словами, якщо витік технологій сталася справді з нашої країни, то чесне розслідування цього на самому ділі довело б, що Україна є надійним союзником США, і що Київ заслуговує на підтримку Вашингтону.

Як повідомляв "Апостроф", у Держдепі заявили, що якщо інформація про постачання двигунів для ракет КНДР з України підтвердиться, то США поставляться до неї дуже серйозно.