RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Порошенка вказали на перетворення Росії в частину "осі зла"

Підписаний американським президентом Дональдом Трампом закон про нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР офіційно закріплює наявність ворогів у США.

Про це пише радник президента України Володимир Горбулін у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

"Фактично йдеться про своєрідну "Ось зла", на боротьбу з якою тепер і повинні бути спрямовані зусилля США. Іран, Росія та Північна Корея (якої хоч і приділено мало уваги, але важливо, що про неї згадали) — новий колективний противник вільного світу, деструктивні дії якого потрібно стримувати і ретельно відслідковувати", - зазначив він.

За його словами, поява РФ в одному ряду з Іраном і КНДР дає чітке розуміння, якою її бачать сьогодні американські політики: авторитарною державою, де права людини є порожнім звуком, а мілітаризм і реваншизм виступають в ролі основ політики країни.

Горбулін пише, що в 1980-х роках політику США по відношенню до СРСР почав різко змінювати президент Рональд Рейган, а на даний момент цю роль взяв на себе Конгрес, де виник двопартійний консенсус щодо політику щодо Росії.

"Двопартійна консенсус, що складається навколо політики США по відношенню до Росії, дивний з багатьох причин. Але що важливо - подібна єдність дій американських законодавців, які змушені постійно підтверджувати свій статус на виборах, говорить про те, що вони чітко розуміють, яку політику їх виборець підтримає , а яку - ні. Тобто якщо в 80-ті можна було говорити про "Рейгана проти Імперії зла", то сьогодні ми маємо "Колективного Рейгана проти Осі зла", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Олег Жданов вказав на дуже слабкі позиції РФ в її протистоянні США.