RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Кремля немає навіть "розмінної монети": в Україні вказали на програш Росії у битві з Заходом

Росія безнадійно програла військово-політичне протистояння Заходу, зокрема США.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, в той час як Кремль методами XIX-XX століття захоплював чужі території, Вашингтон перехопив у Росії газовий ринок Європи, чим, власне, і переміг у протистоянні.

"Технології сланцевого буріння і технологія скраплення газу роблять американський газ дешевше, ніж російський газ. Експансія США на ринок Європи практично виграна. До речі, Меркель це дуже розуміє. Звідси і її спроби лобіювати Північний потік-2, і спроби протистояти американській експансії", - зазначив Жданов.

Він підкреслив, що на даний момент у Кремля немає нічого, що він може запропонувати Вашингтону на обмін.

"Росія зараз буде посилювати методи в плані пропагандистської війни, але це вже постфактум або биття по хвостах. Тому що Захід розуміє згубність цього впливу. Їхні спецслужби досить сильні, і зараз будуть працювати на протидію. На сьогоднішній день у Росії навіть немає "розмінної монети", з якою вона б могла вийти на переговори з США", - підсумував експерт.

Докладніше про перспективи переговорів спецпредставника Державного департаменту США Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова читайте у матеріалі "Остання надія Москви: чого чекати від переговорів США і Росії щодо Донбасу".