RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Надання Україні летальної зброї: у Раді вказали на нову хвилю проросійської пропаганди на Заході

Американський експерт з військовим можливостям Росії Майкл Кофман вважає, що надання Сполученими Штатами летального зброї Україні може бути "смертельною помилкою".

Про це він написав у статті для видання The New York Times.

"Ідея забезпечити Україну протитанковими ракетами на суму близько 50 млн дол дуже нагадує несерйозні зусилля Вашингтону з підготовки та озброєння помірної сирійської опозиції", - пише аналітик.

Також він вважає, що протягом двох останніх років не з'являлися ознаки наміри Росії почати наступ проти України.

Кофман пише, що надання протитанкових комплексів Javelin на суму 50 млн дол вистачить на озброєння ними лише кількох підрозділів української армії, в той час як Київ на дану суму міг би самостійно виготовити набагато більшу кількість подібного озброєння. Експерт також заявляє, що, незважаючи на значну кількість російських танків на Донбасі, у військових діях на сході України не було великих танкових операцій.

Крім цього, пише експерт, надання Україні протитанкових комплексів Javelin може перетворити конфлікт на Донбасі в проксі-війну між США і Росією. Замість цього, Кофман порадив Білому дому сконцентруватися на своїх союзниках по НАТО.

У свою чергу, депутат Верховної Ради від БПП Володимир Ар'єв назвав дану статтю черговою хвилею російського лобізму у виданні The New York Times.

Як повідомляв "Апостроф", колишній посол США в Україні Джон Гербст розкритикував аргументи противників надання Україні летального зброї.