RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Папу Римського звинуватили в єресі

Кілька десятків католицьких теологів, священиків і академіків висунули офіційні звинувачення в єресі в адресу Папи Римського Франциска після його промови в 2016 році.

Про це повідомляє російський сайт РБК з посиланням на Associated Press.

Свої підписи під листом із звинуваченнями поставили 62 людини. Вони заявляють, що вдалися до так званої корекції, що не застосовувалася з XIV століття. Підкреслюється, що серед обвинувачів немає кардиналів, а найбільш високопоставлений з них — єпископ.

Папу Римського звинувачують у поширенні семи єретичних позицій щодо шлюбу, моральності і таїнств в його документі від 2016 року "Радість любові" і подальших діях, словах і бездіяльність".

Мається на увазі апостольське умовляння (Amoris laetitia) Франциска, опубліковане в квітні 2016 року. У ньому він робить кілька послаблень з питань сім'ї. Зокрема, Папа Римський заявив, що католики, які після розлучення повторно вступили в цивільний шлюб "повинні бути більш інтегровані в християнські громади". Франциск підкреслив, що "ніхто не може бути засуджений назавжди". Однак він закликав до індивідуального підходу до вказаних людям. На думку Католицької церкви, другошлюбності є перелюбом.

Франциск також заявив, що одностатеві шлюби "не можуть бути просто прирівняні до шлюбу", але закликав не допускати дискримінації гомосексуалів.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Папа Римський вийшов на проповідь з синцем під оком.