RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Прирівняли Клінтон до сатани: з'явилися нові подробиці втручання РФ у вибори в США

У Конгресі США в середу, 1 листопада, оприлюднили безліч прикладів політичної реклами Росії в Facebook і Twitter, яка демонструє спроби Кремля поляризувати думку американського електорату в таких питаннях, як расова дискримінація, релігія і насильство з боку поліцейських.

Про це пише видання The New York Times.

Зокрема, російські користувачі створювали акаунти, назви яких схожі на деякі громадські рухи та організації, з метою викликати стурбованість американців з приводу дій поліції, а також інші облікові записи, які пропагують посилення антиіммігрантської політики.

Крім цього, один із створених Росією акаунтів під назвою Army of Jesus (Армія Ісуса) опублікував картинку, на якій зображена боротьба Христа з дияволом. Напис на даній картинці свідчила: "Сатана: моя перемога – перемога Клінтон!".

Ця інформація прозвучала на другий день слухання конгресменами справи про втручання РФ в американські вибори за допомогою Facebook, Twitter і Google. Відзначається, що конгресмени від Демократичної і Республіканської партії лишилися невдоволені відповідями на їх запитання представниками зазначених компаній, вважаючи їх неінформативними і розпливчастими.

Зазначені облікові записи були створені російським Агентством інтернет-досліджень (Internet Research Agency), що є так званою "фермою" ботів або "тролів".

Як повідомляв "Апостроф", Facebook назвав величезне число американців, які були охоплені політичною рекламою РФ.