RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трамп та Путін зробили на саміті спільну заяву щодо Сирії

Президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін після короткого спілкування на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі схвалили спільну заяву щодо Сирії.

Відповідне повідомлення опубліковано на офіційному сайті Кремля.

Відзначається, що президенти "висловили задоволення в зв'язку з успішними зусиллями США та Росії щодо більш ефективного запобігання небезпечних інцидентів між американськими та російськими військовими, які дозволили істотно збільшити втрати ІДІЛ на поле бою в останні місяці". Також була досягнута домовленість про підтримку військових каналів зв'язку для забезпечення безпеки збройних сил обох країн аж до остаточного розгрому ІДІЛ.

"Президенти погодилися, що конфлікт в Сирії не має військового рішення. Вони підтвердили, що остаточне політичне врегулювання конфлікту має бути знайдено в рамках Женевського процесу відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2254. Президенти підтвердили, що ці кроки припускають повне виконання резолюції РБ ООН 2254 , включаючи конституційну реформу і вільні та справедливі вибори під наглядом ООН при дотриманні найвищих міжнародних стандартів прозорості та підзвітності, при наданні всім сирійцям, в тому числі членам діаспори, права приймати в них участь", - також сказано в повідомленні.

Крім того, Трамп і Путін підтвердили прихильність суверенітету, незалежності, єдності, територіальної цілісності і світському характеру Сирії.

Нагадаємо, Білий дім заявляв, що Трамп не проводитиме офіційну зустріч з Путіним на полях форуму АТЕС, але, можливо, лідери двох держав проведуть неформальну бесіду. У той же час представники Кремля говорили, що йде активна підготовка до зустрічі.

Детальніше про ситуацію із зустріччю президентів США та Росії читайте в матеріалі "Апострофа": "Відмова Трампа: у чому дійсно програв Путін".