RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Безпрецедентний масштаб: росЗМІ дізналися подробиці нових санкцій США проти РФ

Нові санкції США відносно Росії, безпрецедентні за своїм масштабом, завдадуть удару далеко не по всім власникам великого капіталу з Росії та їх сім'ям.

Ця думка міститься в одній з офіційних трактувань закону про санкції, пише російське видання "Независимая газета".

Нові обмежувальні заходи щодо РФ, швидше за все, будуть введені до лютого.

Відзначається, що основна проблема закону № 3364 "Про протидію супротивникам Америки допомогою санкцій", який схвалив Конгрес і президент США, полягає в тому, як визначити тих високопоставлених росіян, кого можуть порушити санкції. Даний документ наказує Мінфіну США публікувати регулярний відкритий звіт про російських олігархів і організаціях, де має бути визначено рівень їх близькості до Кремля, встановлені джерело їх доходів та масштаб станів. Також повинні бути представлені повний список родичів російської політичної еліти та їх активи

Зокрема, старший науковий співробітник Атлантичної ради" Андерс Аслунд виділив сім категорій громадян РФ, яких торкнутися нові обмежувальні заходи.

"Перша група – це великі підприємці, які працюють з Кремлем над агресивними діями за кордоном – такими, як управління найманцями в Україні та Сирії або просування дезінформаційної або кібервійни. Інша група – це близьке коло Путіна, ідентифікований Борисом Нємцовим і Володимиром Міловим в їх численних звітах. Третя категорія – це їх діти, які отримали значне багатство і високі керівні посади. Четверта група – це особисті друзі Путіна, які, як стає ясно завдяки "панамському досьє" або російському "Форбсу", тримають його значне багатство у своїх руках. П'ята – це великі бізнесмени, які добре заробили від прямого бізнесу з Кремлем, які володіють компаніями спільно з наближеними Путіна, або ті бізнесмени, які слугують ширмою для кремлівських лідерів", - сказав Аслунд.

До шостої категорії росіян він відніс тих керівників державних підприємств РФ, які отримали свої посади завдяки близьким стосункам з Путіним і користуються ними у власних інтересах. Сьомим пунктом є компанії, які належать цим людям.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді Європи розглядають можливість скасування санкцій проти Росії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ