RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Санкції працюють добре: на Заході розповіли про потужний тиск на Путіна через Україну

Західні санкції проти Росії після анексії Криму та військового вторгнення на Донбас серйозно вдарили по російській економіці і на даний момент в цьому питанні є більше згоди, ніж раніше.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив британський політолог, професор українських студій Університетського коледжу Лондона Ендрю Вілсон.

"Діють не тільки за допомогою санкцій. Але точно немає місця послабленню чи відмові від санкцій. Санкції, я думаю, спрацювали доволі добре. Тепер на Заході щодо цього більше консенсусу, ніж раніше", - говорить політолог.

За його словами, на даний момент російська економіка відновлюється, але не можна говорити про істотний прогрес в цьому питанні. До того ж, прогнозує Вілсон, новий пакет санкцій США ще більше вдарить по російському сектору безпеки, енергетики і так далі.

"Для багатьох на Заході це ідеально – вони хочуть не розпаду Росії, а щоб їй було боляче. І є ознаки того, що це стає також внутрішньою проблемою Росії", - зазначає політолог.

Вілсон називає період з 2000 по 2009 рік "золотими роками Путіна", коли російський президент міг відкупитися від еліт і мав соціальний контракт зі звичайними росіянами. Але ці часи минули, і на даний момент в Росії накопичується серйозна проблема.

"Він може бачити певні ознаки того, що громадська думка стає невдоволено плодами всіх цих винаходів у зовнішній політиці. Після анексії Криму зменшилася навіть кількість росіян, які готові платити за підтримку анексованого регіону. Ми всі чекаємо, що Путін виграє перевибори наступного березня, але його четвертий президентський термін може виявитися дуже складним - саме через спроби зробити неможливе ", - констатує Вілсон.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Україна може зробити Путіну погано в найближчі шість місяців - західний політолог.