RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

WP розповіло, як Росія мала намір "піарити" Трампа серед російськомовних жителів перед виборами в США

Високопоставлений представник найбільшої російської соціальної мережі "ВКонтакте" (VK) під час передвиборної кампанії в США в 2016 році пропонував Дональду Трампу – в тому числі і за кілька днів до самих виборів у листопаді – створити його офіційну сторінку на сайті для звернень до російськомовних жителів Сполучених Штатів і громадянам РФ.

Про це пише видання The Washington Post.

Як кажуть джерела, знайомі з ситуацією, представник VK по електронній пошті у січні та листопаді 2016 року пропонував нинішньому Дональду Трампу-молодшому і тодішньому керівникові кампанії в соцмережах Дену Скавіно просувати нинішнього президента США серед близько 100 млн користувачів соцмережі.

"Це буде головною новиною в Росії", - писав директор по роботі з партнерами "ВКонтакте" Костянтин Сидорков 5 листопада 2016 року.

Також він зазначив, що "всі російськомовні", в тому числі в США, Росії і колишніх радянських республіках, були зацікавлені в отриманні новин російською мовою про Трампа.

Відзначається, що Скавіно проявив зацікавленість до цієї пропозиції, проте невідомо, чи було воно використане при проведенні кампанії Трампа. На даний момент Ден Скавіно відповідає за сторінки Білого дому в соціальних мережах, на запит журналістів він не відреагував.

Видання зазначає, що пропозиція високопоставленого співробітника VK відкриває нові деталі щодо справи про співпрацю людей з оточення Трампа з представниками РФ.

У свою чергу, Сидорков заявив, що "досить абсурдно" вірити в те, що сторінка в VK могла б вплинути на хід президентських виборів в США. Він додав, що не отримав відповіді на свою пропозицію від людей Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", екс-радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн зізнався, що давав неправдиві свідчення ФБР стосовно своїх контактів з представниками РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ