RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Росія значно нарощує свій ядерний потенціал – ЗМІ

Росія агресивно нарощує свої ядерні сили і до 2026 року може розгорнути 8000 ядерних боєголовок, паралельно модернізуючи підземні командні бункери.

Про це пише видання The Washington Free Beacon з посиланням на співробітників Пентагону.

Серед зазначених 8000 ядерних боєголовок будуть як стратегічні, так і тактичні, що є частиною доктрини Москви по превентивному застосуванню ядерної зброї.

Як говорить один зі співробітників Пентагону, Кремль своїми діями порушить договір США та РФ щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III) від 2010 року, а також Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) від 1987 року.

Згідно з новими даними, Росія планує "змішати" свої звичайні збройні сили з ядерними у майбутніх військових конфліктах, що ще більш ускладнює використання ядерної зброї США в якості стримуючого фактору.

На даний момент Пентагон здійснює масштабний перегляд концепції ядерних сил США (Nuclear Posture Review), результати якого презентують президенту США Дональду Трампу в наступному місяці. Минулий такий перегляд проводився при Бараку Обамі в 2010 році, в результаті якого був намічений курс на скорочення ядерного арсеналу. Скорочення ядерних сил було засновано на оцінках - які сьогодні вважаються помилковими багатьма офіційними особами - що ядерні загрози з боку Росії та інших держав значно знизилися, і що Москва і Вашингтон більше не розглядали один одного як супротивників.

Як повідомляв "Апостроф", США введуть новий пакет санкцій проти РФ за її порушення договору РСМД.