RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Telegraph дізналося про підготовку США до "нищівного удару" по КНДР

США складають плани по нанесенню "нищівних" ударів по Північній Кореї з метою зупинити її програму розробки ядерної зброї.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на власні джерела.

Білий дім останнім часом різко прискорив приготування до військового вирішення північнокорейської проблеми на тлі побоювань з приводу того, що дипломатія не працює.

Відповідно до одного з варіантів, планується спочатку знищити стартовий майданчик до того, як КНДР використовує її в черговий ракетний випробуванні. Також планується знищити склади зі зброєю.

Розрахунок будується на тому, що військовий удар продемонструє Кім Чен Ину всю серйозність намірів США зупинити розвиток північнокорейської ядерної програми і посприяє початку переговорів.

Підкреслюється, що рішення президента США Дональда Трампа про нанесення ракетного удару в квітні по сирійській авіабазі Шайрат, коли Вашингтон звинуватив Дамаск у застосуванні хімічної зброї проти мирних жителів, може бути взято за "зразок".

За словами "десятків" опитаних виданням чиновників із США та Великобританії, Білий дім готовий розглядати військовий варіант розвитку подій охочіше, ніж передбачалося в дипломатичних колах раніше. Крім цього, британські дипломати побоюються, що США вже приступили до покрокового нарощування військового потенціалу в регіоні".

Як повідомляв "Апостроф", видання Newsweek розповів про підготовку Росією і Китаєм військового плану на випадок вторгнення США на Корейський півострів.