RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Папа Римський згадав Україну у своєму різдвяному посланні

Папа Римський Франциск у своєму різдвяному посланні до Риму та всього світу згадав Україну.

Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

"Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми родинами страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, та від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь якнайшвидше дарував мир цій дорогій країні", - сказав Франциск.

"Сьогодні, коли над світом віють вітри війни, а вже неактуальна модель розвитку й надалі породжує загальнолюдську, суспільну та екологічну деградацію, Різдво наново повертає нас до знаку Дитини, запрошує розпізнати Його в обличчях дітей", - зазначив Папа Римський, маючи на увазі дітей Близького Сходу та деяких країн Африки, де триватимуть військові конфлікти.

"Всім вам, дорогі брати й сестри, – сказав Святіший Отець після благословення, – що прибули з кожної частини світу на цю площу, та всім тим, які в різних країнах єднаєтеся з нами через радіо, телебачення та інші засоби комунікації, складаю свої щирі побажання. Нехай же народження Христа Спасителя оновить серця, розбудить бажання будувати братерський та солідарніший світ і принесе всім радість і надію. Благодатного вам Різдва!", - підсумував понтифік.

Як повідомляв "Апостроф", активістка Femen влаштувала акцію протесту у Ватикані перед різдвяною службою Папи Римського.