RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Період розбіжностей: Волкер оцінив можливість налагодження відносин США з РФ при продовженні анексії Криму

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що між Вашингтоном і Москвою ще довгий час буде існувати напруженість з приводу анексії Росією Криму.

Про це він повідомив в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

"Ми не визнаємо захоплення Криму Росією, його заявлену анексію. На щастя, в Криму не ведуться активні військові дії, як на Донбасі, так що нам треба зосередитися на вирішенні проблем в тих місцях, де йдуть бої. І Мінські угоди дають можливості для цього, нам просто потрібно побачити, що положення договору дотримуються, чого ми поки не спостерігаємо. З Кримом, я думаю, нас чекає довгий період розбіжностей щодо його статусу", -сказав Волкер.

Відповідаючи на запитання журналістки про те, чи збережуться санкції, якщо РФ виведе війська і зброю з Донбасу, але не поверне Україні Крим, представник Держдепартаменту відповів: "Санкції, як європейські, так і американські, відносяться до різних категорій. Є санкції, накладені за заявлену анексію Криму. Є санкції, накладені пізніше за вторгнення в Донбас. Є санкції в рамках Закону Магнітського. Є санкції за втручання Росії в американські вибори. І це все різні групи санкцій. Найсуворіші санкції були накладені на Росію за недотримання Мінських угод, і, якби Росія вийшла з Донбасу, положення Мінських договорів були застосовані, і ми б побачили відновлення суверенітету України, тоді ці санкції були б зняті".

Як повідомляв "Апостроф", Курт Волкер вказав на подвійну поліцію Росії щодо конфлікту на Донбасі.