RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Війна, сотні тисяч загиблих і створення нової держави: названі головні загрози 2018 року

Американський історик російського походження Юрій Фельштинський озвучив три головні загрози наступного року.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Найбільшою загрозою в 2018 році здається ймовірна Друга корейська війна. Вона розпочнеться ударом США з Північної Кореї. Але наслідки цього удару абсолютно неможливо прорахувати. Ці удари можу привести до швидкої і блискучої перемоги Америки над північнокорейської комуністичною диктатурою і об'єднання Кореї під зверхністю Південної Кореї, але можуть призвести до затяжної Другий корейській війні і загибелі сотень тисяч і навіть мільйонів людей, не кажучи вже про існуючому ризик використання воюючими сторонами ядерної зброї", - говорить Фельштинський.

Також він звернув увагу і на ситуацію у сфері безпеки на Близькому Сході.

"Другим по вибухонебезпечності є близькосхідний регіон із-за можливого військового протистояння з одного боку Ірану та Ізраїлю, з іншого – Ірану і Саудівської Аравії. Стороною-агресором в цьому або цих конфліктах є Іран", - зазначив історик.

Крім цього, каже Фельштинський, в наступному році можуть бути спроби створення незалежного Курдистану, що позначиться на стабільності Туреччини.

Про прогнозі на 2018 рік від компанії Stratfor читайте в матеріалі "Апостроф": "Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники - приватна розвідка США".