RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

FT дізналося про готовність США офіційно визнати протистояння з Росією та Китаєм

Перша за чотири роки нова стратегія Пентагону з національної оборони в якості одного з основних пріоритетів ставить більш агресивну позицію США щодо Китаю і Росії.

Про це пише видання Financial Times з посиланням на джерела в Пентагоні, які знайомі з документом.

"Коли ви дивитеся на те, що розробляють Росія і Китай, стає зрозуміло, що це спрямовано проти наших сильних сторін. Розробки Китаю в області надзвукового зброї обмежують можливості наших авіаносців", - сказав один із співробітників оборонного відомства США.

Видання пише, що Китай розробляє балістичну ракету, яка здатна подолати протиракетні системи американських авіаносців.

В адміністрації президента Дональда Трампа заявляють, що США тепер повинні зосередити свої зусилля на більш великих конвенціальних конфліктах і модернізувати свої збройні сили перед швидкими технологічними досягненнями і все більш агресивною позицією Китаю і РФ.

"Цей документ, безперечно, виходить за рамки [стратегії адміністрації Обами], щоб дуже чітко визнати, що ми знаходимося в епоху протистояння великих держав, і країнами, які кидають самий серйозний возів США, є Росія і Китай", - говорить інший джерело.

Він додав, що нова стратегія робить Сполучені Штати "більш конкурентоспроможними" в тих сферах, де Москва і Пекін домоглися певної асиметрії.

Як повідомляв "Апостроф", нова ядерна стратегія США допускає використання ядерної зброї у відповідь на неядерні атаки проти американської інфраструктури, включаючи кібератаки.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ