RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Польський закон про заборону "бандерівської ідеології": ще одна країна слідом за Україною висловила занепокоєння

В Ізраїлі висловили стурбованість у зв'язку з прийняттям Сеймом Польщі законопроекту про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

Про це передає українська редакція "Голос Америки".

Зокрема, Ізраїль висловив невдоволення тими положеннями законопроекту, які забороняють припускати причетність Польщі до злочинів нацизму, вчинених на її території.

" Ні за яких умов ми не погодимося зі спробами переписувати історію", - сказав прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

Зазначений законопроект, зокрема, передбачає три роки тюремного ув'язнення за використання вислову "польські табори смерті".

Як стверджує Варшава, факт розташування нацистських концтаборів на окупованій території Польщі не робить їх польськими.

Однак критики закону вказують, що жорсткі вказівки щодо оцінок історичних подій, а також покарання за відступ від затверджених трактувань, можуть мати негативні наслідки. Також занепокоєння викликають спроби заперечити, що поляки могли брати участь у певних випадках насильства проти євреїв, і що це насильство було частиною Голокосту.

Ізраїльський центр пам'яті Голокосту Яд Вашем вказує, що термін "польські табори смерті" дійсно є історично некоректним.

"Але обмеження за заявами дослідників та інших прямої або опосередкованої причетності поляків до злочинів, скоєних на їх землях під час Голокосту, є серйозним перекрученням", - зазначили в центрі.

Як повідомляв "Апостроф", у Польщі розповіли, кого будуть карати за порушення закону про заборону "бандерівської ідеології".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ