RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Родичі жертв MH17 відсудили сотні мільйонів доларів у Гіркіна

Родичі жертв катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі мають право на компенсацію в кілька сотень мільйонів доларів згідно з постановою суду США.

Про це повідомляється в сюжеті нідерландської документальної телепрограми Zembla, передає видання Het Parool. Зазначається, що передача про судовому розгляді вийде в ефір 7 березня. Про який саме суд США йдеться – не уточнюється.

Позов був поданий членами сімей 25 жертв катастрофи MH17.

Американський суд постановив, що відповідальність за знищення лайнера ЗРК "Бук" несе "російський офіцер" Ігор Гіркін (Стрєлков).

Суд встановив сумарну компенсацію родичам жертв трагедії в розмірі 400 млн дол – за 20 млн дол кожному. Відзначається, що шанс того, що вони дійсно отримають компенсацію, є незначним.

Сам Гіркін в суд не з'явився, а в Москві його не знайшли за домашньою адресою. Адвоката родичів жертв авіакатастрофи мають намір заарештувати майно Гіркіна. Але, як пише видання, швидше за все, цього буде недостатньо, щоб виплатити сотні мільйонів доларів.

Як повідомляв "Апостроф", колишній командир фінської батальйону "Бук" дав коментар в ході розслідування катастрофи MH17.