RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

AP дізналося про "полювання" російських хакерів за секретними технологіями США

Російські хакери з угрупування Fancy Bear намагаються роздобути секретні військові технології США, включаючи безпілотні літальні апарати, намагаючись обманом дістати доступ до електронної пошти підрядників.

Про це йдеться в розслідуванні Associated Press, яке охоплює часовий проміжок з березня 2015 року за мій 2016 року.

На даний момент невідомо, що російським хакером вдалося викрасти, але відомо, що вони використовували вразливість національної системи кібербезпеки США, зокрема, погано захищену електронну пошту.

Відзначається, що хакери з Fancy Bear намагалися отримати доступ до комп'ютерів не менше 87 осіб, які працюють над військовими безпілотниками, ракетами, літаками з технологією stealth та іншими секретними програмами.

Хакери атакували співробітників невеликих компаній, так і працівників таких гігантів, як Lockheed Martin Corp., Raytheon Co., Boeing Co., Airbus Group.

Близько 40% жертв хакерів переходило з фішинговим посиланнями, які їм надсилали зловмисники, що було першим кроком до викрадення файлів або облікового запису електронної пошти.

Звертається увага, що у РФ, наприклад, немає і близького аналога американського військового безпілотників MQ-9 Reaper. Також Росія пильно стежить за експериментальним орбітальним літаком Boeing X-37, який фактично є секретним проектом. Близько двох тижнів тому хакери з Fancy Bear намагалися отримати доступ до вашого облікового запису Gmail старшого інженера проекту X-37.

Підкреслюється, що з 31 чоловік, які були жертвами хакерів, тільки один отримав попередження про це від влади США.

Як повідомляв "Апостроф", хакери з нідерландської розвідувальної служби AIVD цілі рік стежили за російськими хакерами з угрупування Cozy Bear.