RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

У Трампа зробили заяву щодо переговорів з КНДР

Сполучені Штати готові сісти за стіл переговорів з Північною Кореєю.

Про це заявив віце-президент США Майк Пенс в інтерв'ю журналісту The Washington Post.

За словами Пенси, під час недавнього візиту в Південну Корею він обговорив з президентом країни Мун Чже Іном подальший переговорний процес з КНДР з подальшим підключенням до нього США.

План, який поки знаходиться на стадії розробки, передбачає наступне: США і їх союзники продовжують чинити тиск на Пхеньян, поки той не зробить конкретних кроків щодо ядерного роззброєння, однак при цьому Вашингтон готовий вести з ним переговори.

"Тому кампанія з максимальним тиском буде продовжуватися і посилюватися. Але якщо ви хочете поговорити, ми поговоримо", - сказав Пенс.

Таким чином, Сполучені Штати трохи змінили свій підхід до КНДР, оскільки раніше Вашингтон заявляв, що переговори з Пхеньяном можливі тільки після його поступок щодо ракетної і ядерної програмам.

Нагадаємо, останнім часом напруженість на Корейському півострові значно посилилася. КНДР наростила кількість тестових запусків балістичних ракет і підкреслює, що не відмовиться від ядерної програми. У свою чергу, США інтенсифікували кількість військових навчань з Південною Кореєю і перекинули в регіон додаткову військову техніку. Також в ЗМІ з'являлася інформація про плани США по веденню війни з Північною Кореєю.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Майк Пенс заявляв, що США готуються прийняти найжорсткіші і агресивні" санкції проти КНДР.