RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США назвали ідеальну зброю проти російських підводних човнів

На озброєння військово-морських сил США 30 січня надійшло безпілотне судно Sea Hunter ("Морський мисливець"), призначене для знищення підводних човнів.

Про це повідомляється в статті видання The National Interest під назвою The Navy May Have the Perfect Weapon to Kill Russian and Chinese Submarines (ВМФ мають досконалу зброю для знищення російських і китайських підводних човнів).

Розробником даного озброєння виступило Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA). Sea Hunter фактично без втручання з боку людини здатний місяцями відстежувати малошумні дизель-електричні субмарини.

Sea Hunter, вагою 140 тонн і завдовжки 40 м, що є найбільшим безпілотним судном у світі. Безпілотник, розробка якого почалася в 2010 році, здатний розвивати швидкість до 50 км/год.

За словами експертів, вартість одного дня експлуатації Sea Hunter становить від 15 до 20 тисяч дол, у той час як вартість експлуатації за цей же період часу есмінця з протичовновим озброєнням на борту становить 700 тисяч дол.

У статті наголошується, що ВМС Китаю станом на 2016 рік нараховували 50 дизель-електричні субмарин, а до 2030 року цей показник зросте до 75 одиниць. Також звертається увага і на активний розвиток підводного флоту Росією.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно США опублікували нову ядерну стратегію, де приділили значну увагу Росії і Китаю.